ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο.

H Περιφέρεια Β. Αιγαίου διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα την προώθηση της αειφορίας στον Τουριστικό Κλάδο τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Μακεδονία του Ξενοδοχείου DivaniCaravel (08:30-18:00) παρουσία πολλών αξιόλογων εισηγητών τόσο από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, όσο και από τον ερευνητικό και επιστημονικό χώρο.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την ανάδειξη του περιβαλλοντικού χαρακτήρα των τουριστικών δραστηριοτήτων μέσω της προώθησης αποτελεσματικών τεχνολογιών και ασφαλών πρακτικών, εστιάζοντας κυρίως στις επιπτώσεις της λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων στην κλιματική αλλαγή.

Σκοπός είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρήσεων, ώστε να μειώσουν το ενεργειακό και ανθρακικό τους αποτύπωμα (δηλαδή τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των καταλυμάτων), σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας συστήματα ελέγχου και περιορισμού ενέργειας και κατανάλωσης νερού αξιοποιώντας παράλληλα διάφορες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το συνέδριο θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για Ξενοδόχους, Τουριστικούς Πράκτορες, Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, Επιστήμονες και επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα, Υπουργεία, Νομαρχίες, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,  συνθέτοντας ένα forum για την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών σε όλα τα επίπεδα του βιώσιμου τουρισμού.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά το λογισμικό εργαλείο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου RBONTOUR (http://uest.ntua.gr/carbontourhttps://www.youtube.com/watch?v=86sQXABElHk)με στόχο τη διευκόλυνση τόσο του προσωπικού όσο και των ιδιοκτητών των Τουριστικών μονάδων στη διαδικασία υπολογισμού και μείωσης της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά και των εκπομπών CO2 κάθε καταλύματος γεγονός που θα οδηγήσει και στην εξοικονόμηση  πόρων.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο του συνεδρίουwww.ecotourism2012.uest.gr & http://www.facebook.com/EcoTourism2012CarbonTourConference

 

Χρηματοδότηση Έργου: Χρηματοδοτικό Εργαλείο LIFE+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,LIFE09/ENV/GR/000297

Εταίροι: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων – Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων «ΕΠΤΑ ΑΕ»  – Aeolian Village – Mayfair Hotel 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

conference programme gr