Νερό Βρύσης ή Εμφιαλωμένο;

Η ποιότητα του νερού στη Λέσβο θεωρείται γενικώς καλή και επιπλέον ελέγχεται σε τακτική βάση από το πιστοποιημένο εργαστήριο της Περιφ. Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου, τόσο με φυσικοχημικές όσο και με μικροβιολογικές αναλύσεις.

Εντούτοις λίγο η συνήθεια λίγο το πεπαλαιωμένο δίκτυο του κτιρίου, μας έκαναν να προμηθευόμαστε εξάδες εμφιαλωμένου νερού. Κάνοντας μετρήσεις εν όψει του επαναλέγχου των περιβαλλοντικών μας πιστοποιήσεων κατά ISO-14001 και EMAS διαπιστώσαμε ότι σε ετήσια βάση προμηθευόμαστε περίπου 540 φιάλες νερού, που σημαίνει παραγωγή σχεδόν 14 κιλών άχρηστου πλαστικού.

Σε συζήτηση που κάναμε με την εξωτερική μας συνεργάτη Μαρία Ελευθεριάδου, Περιβαλλοντολόγο, μας προτάθηκε να προμηθευτούμε κάποιο ειδικό φίλτρο νερού, που μας εξασφαλίζει καλή ποιότητα νερού ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουμε τη χρήση τόσου πλαστικού. Μετά από μία μικρή έρευνα του υπεύθυνου περιβαλλοντικής διαχείρισης της υπηρεσίας μας Στράτου Βουγιούκα, καταλήξαμε σε ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί οικολογικό φίλτρο ενεργού άνθρακα, φτιαγμένο 100% από ίνες φλοιού καρύδας, που κατακρατεί σωματίδια, χλώριο και οσμές και προσφέρεται σε λογικό κόστος (40 €). 

Καμιά φορά τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι νομίζουμε. Εις Υγείαν!